Vi forbrukere tilbys en ny handleguide for mat. Illustrasjonsfoto: Unsplash.

Både landbruksaktører, miljøorganisasjoner og offentlige etater medvirker. Målgruppa er oss – forbrukerne som skal lage mat.

«Hva skal vi ha til middag? En fortelling om bærekraftig matproduksjon. Alle må spise, og helst vil vi spise noe som er bra for klimaet og for kloden. Men hva er bra?»

Slik blir du tatt i mot på den nye nettsiden bærekraftigmatproduksjon.no. Målet er å vise den den kompliserte sammenhengen mellom blant annet matproduksjon, klima, og bruk av areal, skriver tiltakshaver, Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.

Familien Hansens kvalifiserte matvalg

Leseren inviteres til å følge den imaginære familien Hansen, som stiller en del spørsmål rundt mat og matproduksjon før de kan bestemme seg for hva de skal ha til middag. Fortellingen skrider fram ettersom man skroller seg nedover i en ganske lang en-side. Men i toppen kan man ta snarveier ned til deltemaene, eller man kan velge seg en kortversjon for de utålmodige. Det gis blant annet informasjon om etiske forhold, arealbruk, dyrevelferd, globale sammenhenger, FNs bærekraftsmål, klimabelastning, matsvinn, økologisk jordbruk, hva maten koster og hvorfor.

Tre miljøorganisasjoner er med

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har samarbeidet med en rekke organisasjoner og virksomheter, de fleste knyttet til landbruket. Natur og Ungdom Telemark, Spire Bø og Naturvernforbundet i Grenland er tre miljøorganisasjoner som har medvirket. Det er imidlertid ingen dyrevernorganisasjoner på deltakerlista.


- Annonse -
Vil du annonsere her?