Vil du annonsere her banner
Vil du annonsere her banner

Stikkord: matsvinn

Koronakrisen har gjort nordmenn mer bevisste på ikke å kaste mat, og det har blitt viktigere at den er norskprodusert.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på Naturpress, og automatisk tilgang på både Transit Magasin og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.
Men problemet kan gjøres noe med, og en del av løsningen er bruk av digitale verktøy. I Meny-butikkene (over 70 hittil) her i landet tilbys billig overskuddsmat som selges gjennom appen Too Good To Go. Høsten 2017 startet testbutikken Meny Bjølsen i Oslo å legge ut poser med overskuddsmat, og...
India er en av verdens største matvareprodusenter. Matindustrien er i sterk vekst og dens bidrag til verdens matvarehandel øker hvert eneste år. I India er matindustrien en sektor preget av sterk vekst og høy fortjeneste. Det skyldes et enormt potensial for verdiskapning, særlig innen matforedlingsindustrien. Paradokset er at millioner av...
Selskapet peker også på samarbeidet med Matsentralen som viktig årsak til resultatet, i tillegg til virkningen av at flere av butikkene har innført nedprising av matvarer som nærmer seg holdbarhetsdato. Norgesgruppen opplyser at et nytt system med integrert datovarsling for holdbarhet kom på plass i kjedene i året som gikk....
I oppfølgingen av dette har Miljødirektoratet fått i oppdrag av Klima- og miljødepartementet å utarbeide et forslag til en ny forskrift for kildesortering av plastavfall og matavfall i Norge, både fra husholdningene og næringslivet. De nye avfallsreglene fra EU gjelder for hele Europa, og forplikter oss til å øke materialgjenvinningen...
Med anslagsvis 70.000 besøkende skal det konsumeres betydelige mengder med mat i Agder-byen i løpet av uka. Men all maten blir ikke spist opp, og dette matsvinnet skal minimeres, har Framtiden i våre hender, Blå Kors og TooGoodToGo bestemt seg for. Sistnevnte er både en landsomfattende holdningskampanje mot matsvinn og...
Det er særlig hodekål, gulrot og løk som ventes å bli forandret i år, men ennå er det usikkert hvordan og hvor mye. Butikkjedene er kjent for å utsortere grønnsaker som ikke tilfredsstiller visse krav til utseende og størrelse, selv om spisekvaliteten er god nok. Men i år er det annerledes,...