Dramatisk oljeutslipp i Indonesia – fire drept

Byen i nærheten av utslippet heter Balikpapan, og ligger på Borneo. Utslippet førte til innføring av unntakstilstand.


Det var like før helgen at utslippet skjedde. Fire mennesker er til nå meldt omkommet, og tillegg har hundrevis av mennesker meldt at de har fått helseskader, ifølge Time. Dette skjedde fordi oljen i sjøen tok fyr, og de fire, som var fiskere, ble tatt av flammene. Røykutviklingen fra brannen har ført til de andre helseskadene. Myndighetene har nå klart å slukke brannen.

Utslippet truer også fiskefelter i området, blir det opplyst.

Oljefilmen på havoverflaten dekker nå omlag 18 kvadratkilometer, og oljesøl har nådd strendene i området. Det pågår opprenskingsarbeid.

Det er foreløpig uklart hvor oljeutslippet stammer fra, men en mistanke rettes mot et bulkskip som fraktet kull fra Indonesia til Malaysia. The Guardian skriver at det også har blitt tatt prøver fra et statlig oljeraffineri (Pertamina) som har rørledninger som krysser en bukt i det aktuelle området.


Foto: Skjemdump fra video stillbilde / Time, Facebook

- Annonse -