- Annonse -
FIVH søker fundraisere

Bussen skal kjøre i skytteltrafikk på strekningen mellom Fornebu S og Storøya der Storøyodden badeplass ligger.

Ruten kjøres ordinært fra mandag 18. juni og ut august.

I dag, fredag 15. juni, kjøres en ekstra premieretur. Bussen kjører ellers alle dager mellom kl. 10 og 18, og turen er gratis.

Annonse

Den elektriske bussen styres med kunstig intelligens. Den kjører i lav fart og stopper for alt av hindringer. En vert ombord ønsker passasjerene velkommen og kan svare på spørsmål.

Førpremiere og konsert

Ved prøveturen i dag skal artistene Hkeem, Eddy X Zino og Linda Vidala være med den selvkjørende bussen deler av veien ned til sin minikonsert ved Storøyodden badeplass.

OBOS har en finger med i spillet ved utprøvingen av den elektriske selvkjørende bussen på Fornebu. Det skjer i et samarbeid med konsulentselskapet Acando, som har mottatt tillatelse for gjennomføring av utprøving av selvkjørende minibuss. Acando har det overordnede ansvaret for pilotruten.

– Skal ikke bli et busselskap

I dag, fredag, står samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj for den offisielle åpningen. Dette skjer fra scenen i forbindelse med konserten.

– OBOS har ikke planer om å drive busselskap på lang sikt, men vi ønsker å finne ut om selvkjørende busser kan løse et transportbehov for folk. Et av hovedspørsmålene vi stiller oss er om slike busser, kombinert med bil- og sykkeldelingsordninger, kan gjøre det mulig å klare seg uten privatbilen, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Det kan det bli mulig å finne mer ut av gjennom prøveordningen på Fornebu, for på fine dager kan det være trangt om parkeringsplassen ved Storøyodden badeplass.


Foto: OBOS

- Annonse -