Bussen skal kjøre i skytteltrafikk på strekningen mellom Fornebu S og Storøya der Storøyodden badeplass ligger.

Ruten kjøres ordinært fra mandag 18. juni og ut august.

I dag, fredag 15. juni, kjøres en ekstra premieretur. Bussen kjører ellers alle dager mellom kl. 10 og 18, og turen er gratis.

Den elektriske bussen styres med kunstig intelligens. Den kjører i lav fart og stopper for alt av hindringer. En vert ombord ønsker passasjerene velkommen og kan svare på spørsmål.

Førpremiere og konsert

Ved prøveturen i dag skal artistene Hkeem, Eddy X Zino og Linda Vidala være med den selvkjørende bussen deler av veien ned til sin minikonsert ved Storøyodden badeplass.

OBOS har en finger med i spillet ved utprøvingen av den elektriske selvkjørende bussen på Fornebu. Det skjer i et samarbeid med konsulentselskapet Acando, som har mottatt tillatelse for gjennomføring av utprøving av selvkjørende minibuss. Acando har det overordnede ansvaret for pilotruten.

– Skal ikke bli et busselskap

I dag, fredag, står samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj for den offisielle åpningen. Dette skjer fra scenen i forbindelse med konserten.

– OBOS har ikke planer om å drive busselskap på lang sikt, men vi ønsker å finne ut om selvkjørende busser kan løse et transportbehov for folk. Et av hovedspørsmålene vi stiller oss er om slike busser, kombinert med bil- og sykkeldelingsordninger, kan gjøre det mulig å klare seg uten privatbilen, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Det kan det bli mulig å finne mer ut av gjennom prøveordningen på Fornebu, for på fine dager kan det være trangt om parkeringsplassen ved Storøyodden badeplass.


Foto: OBOS

- Annonse -
Vil du annonsere her?