Chile stenger åtte kullfyrte kraftverk innen 2024

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Chile har besluttet at innen 2050 skal hele landet forsynes med energi fra fornybare kilder. De åtte kullfyrte kraftverkene som stenges i løpet av de neste fem årene, utgjør en del av denne prosessen.

Det er IEEFA, The Institute for Energy Economics and Financial Analysis, som melder dette.

Det er tilsammen 23.000 MW fossilfyrt energi som skal gå ut, noe som utgjør 20 prosent av Chiles samlede energiforbruk. Det er totalt 28 kullkraftanlegg i Chile, og de skal etter planen være stengt alle sammen før 2040.

Mye av den resterende fossilkraften i landet kommer fra gassimport fra Argentina.

Chiles konservative president, Sebastian Pinera, har varslet om stengingsvedtaket. Han har gått i bresjen for et fornybarskifte som først ble initiert av hans venstreorienterte forgjenger, Michelle Bachelet, skriver IEEFA.


 

- Annonse -