Mustad Eiendoms nybygg i Lilleakerveien 6 A-C. Foto: Mustad Eiendom.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Administrerende direktør Olav Line forteller at standarden har hjulpet dem mye.

– Miljøarbeid i en virksomhet kan skli ut hvis det ikke systematiseres. Derfor er ISO 14001 et svært nyttig verktøy. Standarden gjør at vi jobber med bærekraft på en helt annen måte enn før. Nå er bærekraft en integrert del av forretningsprosessene våre og vi vurderer miljø og klimarisiko i alle ledd, sier Line.

Mustad Eiendom ble ISO 14001-sertifisert av ScanCert i 2016.

– Vi ser at mange bedrifter har stor nytte av ISO 14001. Det hjelper dem å systematisere og målrette arbeidet sitt med bærekraft, sier Jacob Mehus, administrerende direktør i Standard Norge.

– Lavthengende frukt

Olav Line i Mustad Eiendom konstaterer at energibruk er en viktig variabel i enhver miljøligning, ikke minst for et eiendomsselskap. Han beskriver effektiviseringen av energibruken som en lavthengende frukt med stort potensial.

– I løpet av de siste to-tre årene har vi redusert energiforbruket vårt med 15 prosent. Så langt i år er reduksjonen ytterligere sju prosent.

Dermed er miljøeffekten på plass, men de økonomiske besparelsene er enda større, ifølge Line. Han anslår at selskapet sparer flere millioner i året på energieffektiviseringen.

– Og det er ikke snakk om en engangsbesparelse. Vi oppnår et bedre resultat hvert eneste år. Tiltakene vi har gjennomført i forlengelsen av ISO 14001 betaler seg selv og mye mer til.

Verktøy for et næringsliv i omstilling

– Små endringer, så lenge de er systematiske, kan gi stor uttelling for den enkelte bedrift, sier Mehus og peker på at ISO 14001 er viktig for et næringsliv i omstilling.

– Den globale klimakrisen tvinger selskaper til å sette miljø og bærekraft på agendaen. Det er ikke lenger mulig å stikke hodet i sanden. Flere peker på at ledelsessystemet for miljø hjelper dem i omstillingsarbeidet mot en ny tid, sier han.

Line forteller at arbeidet med miljø og bærekraft er en jobb som aldri blir ferdig. Derfor er den årlige oppfølgingsrevisjonen i sertifiseringsordningen svært viktig, mener han.

– Vi blir holdt litt i ørene og det gir oss noe å strekke oss etter. Det gjør oss til en mer bevisst og bedre organisasjon i spørsmål knyttet til bærekraft og miljø.


Denne artikkelen er basert på en tilnærmet uredigert pressemelding fra Standard Norge.

- Annonse -