Illustrasjon / grafikk: Naturpress/Hatch/Pixabay.

Trykkeriet Hatch Print i London har som det første i Storbritannia fått godkjent sin produksjon som helt fri for animalske produkter.

Det er det svenske bransjenettstedet Branschkoll som melder dette.

Organisasjonen Vegetarian Society har gitt sin godkjennelse, og det skal ha vært første gang også de hadde stått overfor en slik oppgave. Trykkeriet måtte sørge for sporbarhet på alt av driftsmateriell, fra papir, lim, trykkfarge og selvklebende produkter – ingen ting av dette måtte inneholde animalske ingredienser i kjeden.

«Hvis ett firma kan klare det – hvorfor ikke alle?»

Innehaver og grunnlegger av Hatch Print, Gary Toomey, skal ha planlagt profilen som et veganskt trykkeri kort tid etter at han startet opp i 2017.

– Det første jeg måtte gjøre var å ta kontakt med hele min leverandørkjede for å kontrollere hvordan produktene ble framstilt, og sjekke om de som benyttet seg av dyreprodukter kunne tilby alternativer. Hvis ikke, måtte jeg finne en annen leverandør.

Toomey skriver i et blogginnlegg dette:

– Det finnes så mange virksomheter som har animalske ingredienser i sine produkter, så hvis ett firma kan klare seg uten, hvorfor ikke alle? Vi kan velge å hugge ned tre fra ikke bærekraftig skog, og skade uskyldige dyr – eller vi kan velge å leve bærekraftig uten at vi må skade eller drepe andre skapninger. For oss var valget enkelt.

Cradle-to-Cradle hos et dansk trykkeri

Et annet trykkeri som har gjort seg bemerket i bærekraftsammenheng her i Norden og Europa er det danske trykkeriet KLS Pureprint. Sammen med et par andre europeiske  trykkerier var de først ute med å sertifisere seg under den nederlandskbaserte merkeordningen Cradle-to-Cradle. For å komme i betraktning til den sertifiseringen må trykkeriet dokumentere 100 prosent bærekraft i samtlige av virksomhetens materialer og prosesser.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?