Markus Hustad er påtroppende daglig leder i Økologisk Norge, og er vår gjest i denne episoden.
Dette er noen av snakkepunktene:
- Norsk landbruk produserer en lavere andel økologisk mat enn sine europeiske kollegaer. Hvorfor?
- Men i 2020 økte økoarealet i Norge igjen, etter flere års stagnasjon
- Hvorfor er økomaten så dyr, eller er den egentlig det?
- I EU øker tallet på økobønder, mens Solberg-regjeringen har skrotet målet om 15% økolandbruk i Norge. Hvilken virkning har det hatt på utviklingen for økolandbruket?
- Landbruket har en nøkkelrolle i å bekjempe klimaendringer de nærmeste tiårene, og landbrukssprøyting blant annet har ført til enorm insektsdød. Kan dette føre til mer økologisk tankegang i landbruket?
- Hva er økologisk landbruk sitt bidrag til klimautslipp og å løse klimakrisen?
- Utviklingsorganisasjoner holder fram økologiske småskala-bønder som løsningen på lokal næringsutvikling og reduksjon i klimagassutslipp fra matproduksjon, både i nord og sør.
Få med deg denne podkastepisoden, og Markus Hustads svar og kommentarer!