Ingrid Lomelde har blitt bærekraftsdirektør i Aker Offshore Wind

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Lomelde kommer fra Norges Forskningsgråd, der hun siden februar 2020 har vært spesialrådgiver innen klima og miljø.

Mange vil kanskje huske henne best fra tiden i WWF Verdens naturfond, der hun var ansatt i over 9 år, sist som miljøpolitisk leder. Før hun kom til WWF i 2010 jobbet hun i Statoil. Hun har vært medlem i Arbeiderpartiets klimaråd.

– Jeg gleder meg til å bli med på laget til Astrid Skarheim Onsum og Geir Ove Karlsen, som bærekraftsdirektør. De neste årene må vi bygge klimaløsninger i stort monn, vi må gjøre det raskt og vi må sikre at naturmangfoldet ivaretas på veien. Havvind er en avgjørende del av alle scenarier for hvordan dette skal løses, en avgjørende del av en ny klimaøkonomi, skriver Ingrid Lomelde i en post på sin LinkedIn profil.

Aker Offshore Wind er et Røkke-selskap som er under oppbygging. I styret sitter blant andre Nina Jensen, CEO i REV Ocean og tidligere generalsekretær i WWF. For tiden er selskapet med på utviklingen av potensielle havvindprosjekter på totalt 1,5 gigawatt fordelt på Sør-Korea, USA, Norge, Skottland og Sverige, ifølge E24.

Trolig vil Aker Offshore Wind levere inn konsesjonssøknader i Norge og Skottland i løpet av inneværende år, skriver avisen.


- Annonse -