John Færseths nyeste bok handler ikke om Russland, men om hvordan vestlige ekstremister og motstandere av dagens verdensorden ser til Putins Russland som et ideal og et ideologisk fyrtårn.

Disse miljøene deltar på treningsleire og konferanser i Russland, forsvarer Russlands linje i Ukraina og Syria, og noen har valgt å delta i kampene i Øst-Ukraina sammen med russiskstøttede separatister. Andre fungerer som propagandister i russiskstyrte medier, der Norge er et av landene som blir angrepet. Blant dem er høyreekstremistene i Den nordiske motstandsbevegelsen, de høyrepopulistiske regjeringene i Sentral-Europa, amerikanske alt-rightere og kristenkonservative, skandinaviske barnevernsmotstandere og enkelte venstreradikale. Bak alt sammen ligger et mørkt og konspiratorisk verdensbilde.

John Færseths nyeste bok Fyrtårnet i øst handler om disse miljøene, og hvordan de alle forenes av et negativt syn på Vesten, vestlige eliter og globaliseringen.

I denne podkasten får du vite mer om hvorfor Færseth ville skrive denne boka, om motivasjonene, og om hvordan hans arbeide som journalist og forfatter gjennom flere år har dekket og avslørt ytterliggående og konspiratoriske miljøer i Norge og i Europa.

Dette er en spesialutgave av podkasten. Her får du høre et opptak av vårt digitale seminar, som fant sted tidligere denne uka. Mer informasjon om seminarrekken finner du på Facebook-siden til Transit Magasin.


- Annonse -
Vil du annonsere her?