Næringsminister Iselin Nybø (V) fikk 25 000 underskrifter av Frode Pleym (Greenpeace). Hun fikk også en motorsag. Foto: Skjermdump / Greenpeace-video.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Greenpeace overleverte tirsdag nær 25.000 underskrifter til næringsminister Iselin Nybø (V) med krav om at handelsavtalen mellom Norge og Brasil stoppes.

Underskriftskampanjen krever at Norge stanser frihandelsavtalen mellom Efta-landene og Norge på den ene siden, og Mercosur-landene og Brasil på den andre siden, inntil avskogingen i Amazonas er under kontroll, skriver Vårt Land.

– Branner og avskoging gjør at vi mister regnskogen bit for bit. Handelsavtalen må stoppes hvis vi skal redde regnskogen. Mer handel i denne situasjonen er bensin på bålet, sa Frode Pleym, leder i Greenpeace Norge, til næringsministeren da underskriftene ble overlevert.

I mai ble 1,2 millioner dekar regnskog hogget ned i Brasil, ifølge romforskningsinstituttet INPE. De har aldri tidligere registrert større avskoging i mai. Sammenlignet med samme måned i fjor, økte avskogingen med 41 prosent.

(©NTB)


- Annonse -