Næringsminister Iselin Nybø (V) fikk 25 000 underskrifter av Frode Pleym (Greenpeace). Hun fikk også en motorsag. Foto: Skjermdump / Greenpeace-video.
- Annonse -

Greenpeace overleverte tirsdag nær 25.000 underskrifter til næringsminister Iselin Nybø (V) med krav om at handelsavtalen mellom Norge og Brasil stoppes.

Underskriftskampanjen krever at Norge stanser frihandelsavtalen mellom Efta-landene og Norge på den ene siden, og Mercosur-landene og Brasil på den andre siden, inntil avskogingen i Amazonas er under kontroll, skriver Vårt Land.

– Branner og avskoging gjør at vi mister regnskogen bit for bit. Handelsavtalen må stoppes hvis vi skal redde regnskogen. Mer handel i denne situasjonen er bensin på bålet, sa Frode Pleym, leder i Greenpeace Norge, til næringsministeren da underskriftene ble overlevert.

I mai ble 1,2 millioner dekar regnskog hogget ned i Brasil, ifølge romforskningsinstituttet INPE. De har aldri tidligere registrert større avskoging i mai. Sammenlignet med samme måned i fjor, økte avskogingen med 41 prosent.

(©NTB)

Annonse

- Annonse -