Hina Zaidi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Nader Khademi. Foto: Dag Jensen/Rubicon/NRK.

I dag ble det kjent at den nye dramaserien «Jordbrukerne» er tatt ut til hovedkonkurransen under den internasjonale seriefestivalen i Cannes 8-13. oktober.

Serien er premiereklar på NRK 21. oktober. Du kan se traileren her.

I «Jordbrukerne» følges en gruppe unge menn fra Oslos østkant som flytter til en gård i Telemark. Mennene later som de er drevet av en felles interesse for landbruk, men egentlig har de helt andre og større planer, skriver NRK i forhåndsomtalen.

Serien følger et tydelig humorspor.

I denne scenen går praten går om de fire nye «gardbrukerne» som er kommet til bygda. Skuespillerne Nader Khademi og Leif Arild Sanden. Foto: Skjermdump / stillbilde, NRK-trailer.

Forviklinger

Livet på landsbygda i Telemark viser seg å være ganske annerledes enn hva mennene har sett for seg. Både nysgjerrige naboer, en stor flokk geiter og etableringstilskudd fra kommunen dukker opp som ukjente og problematiske ting å håndtere.

Én ting leder til en annen, og mer eller mindre mot sin vilje ender gutta fra Oslo opp med å gründe Norges første halal gardsysteri, skriver NRK i pressemeldingen.

Jordbrukerne skal være en historie om fellesskap og tilhørighet, og om å finne mening i livet der du minst venter det.

Stillbilde fra NRK-trailer av «Jordbrukerne».

– En stor ære

I hovedrollene finner vi Nader Khademi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Erika Strand Mamelund.

– Å bli plukket ut til konkurransen i Cannes er en stor ære, og en solid klapp på skulderen til Izer, Nader og hele den talentfulle gjengen som har laget denne serien. Vi er kjempestolte, sier Anne Bjørnstad som sammen med Izer Aliu har skrevet serien.

Jordbrukerne er produsert av Rubicon for NRK. 

– Det er kun ti serier i verden som er plukket ut til  festivalen i Cannes. At Jordbrukerne er en av de ti gjør meg jublende glad. Det er en bekreftelse fra en krevende jury å bli nominert til pris. Det er stas, men aller mest gleder jeg til å dele denne serien med NRKs publikum 21. oktober, sier Tone Rønning som er prosjektsjef i NRK Drama.

«Jordbrukerne» er nominert i en rekke kategorier under Cannes-festivalen. Prisene deles ut 13.oktober.


- Annonse -
Vil du annonsere her?