Hønene i hagen til Christin Nordahl på Nordstrand kommer raskt når matmor finner frem godbitene. Foto: Felleskjøpet Agri.

Det anslås at det ble 10 000 flere hobbyhøns i Norge i fjor, og de krevde nesten 400 tonn mer med kraftfôr.

Det er Felleskjøpet som legger fram disse tallene, og derfra går det videre fram at Norges om lag 175 000 hagehøns spiser opp 7 000 tonn kraftfôr årlig. Omsetningen av hønsefôr har doblet seg fra 2016 til 2021.

– Hobbyhøns er tydelig mer populært enn noen gang. Mange ser nok nytten i å kombinere matauken i form av eggene hønene legger, og det faktum at hobbyhøns kan være tamme kjæledyr også, sier produktsjef Idun Rosenfeld i Felleskjøpet Agri.

Lekestue ble hønsehus

Ifølge Rosenfeld har det vært en spesielt sterk økning etter at koronapandemien kom i mars 2020. En annen indikator på sterk interesse for hagehøns er at Facebook-gruppa «Høner i hagen» nå har mer enn 27 000 medlemmer.

En husholdning hvor høns har inntatt hagen er hos familien til Christin Nordahl (bildet), som bor på Nordstrand i Oslo. Lekestua som de nå utflyttede barna brukte, har blitt ombygd til hønsehus.

– Jeg har alltid vært glad i dyr, og andre i familien har også høner. Jeg koser meg masse med hønene, og i tillegg gir de oss egg hver dag. Tre år med høner har vært tre veldig gode år, sier Nordahl.


- Annonse -
Vil du annonsere her?