Arild Hermstad blir ny leder i MDG. Foto: MDG.

Landsmøtet i MDG valgte lørdag Arild Hermstad som ny leder i partiet etter Une Bastholm.

Une Bastholm sa overraskende fra seg gjenvalg tidligere i høst.

Det skilte kun én stemme mellom Arild Hermstad og utfordrer Kristoffer Robin i avstemmingen. Lan Marie Nguyen Berg ble valgt til ny nestleder.

Hermstad skrev på sin Facebook-side før dagens valg at han vil stå i spissen for et parti som «skaper en bedre framtid, som løser krisene vi står i, skaper et samfunn som respekterer naturens tålegrenser og fordeler ressursene i Norge og verden mer rettferdig slik at alle kan leve gode liv».

Hermstads store oppgave blir å få partiet ut av den stagnerende posisjonen det har havnet i. MDG kom såvidt under sperregrensen ved siste stortingsvalg, og har ligget nært oppunder også i 2017 og 2013. I 2021 manglet partiet kun ca 1700 stemmer på å komme opp i 4 prosents oppslutning.


- Annonse -