lørdag, oktober 31, 2020
Hjem Nyheter Elvestuen deltar på FNs miljøforsamling i Nairobi

Elvestuen deltar på FNs miljøforsamling i Nairobi

689

UNEA-4 (FNs miljøforsamlig) er kortnavnet for United Nations Environment Assembly, fjerde sesjon. Møtet holdes i neste uke.

Flere enn 80 av verdens miljøministre er ventet til møtet i Nairobi i Kenya, sammen med over 4.000 andre deltakere. Norges klima- og miljøminister Ola Elvestuen er på møtet 14. og 15. mars, opplyser KLD.

Miljøforsamlingen skal behandle nesten 30 forslag til vedtak. Blant sakene er hvordan ressursene i havet kan brukes på en mer bærekraftig måte, betydningen av torv og mangroveskog som CO2-lager, og kampen mot klimaendringer.

Annonse

For Norge er forslaget om et sterkere globalt rammeverk mot marin forsøpling et prioritert tema, skriver KLD på sine sider.