Fredag streiker skoleungdom for klima igjen

Nær 300 skoleelever har hittil meldt seg på her i Norge, til digital skolestreik for klima.

Fredag 24. april skulle ungdom i tusentall ha strømmet gjennom gatene i mange av verdens byer og tettsteder og demonstrert for klima. Det ble ikke mulig på grunn av koronakrisen, men aksjon blir det likevel, i form av digital streik. Skolearbeidet skal legges til side.

Norske elever og studenter har skaffet seg erfaring fra digital klimaaksjon allerede. Fredag 20. mars ble den første klimaaksjonen holdt etter at koronakrisen slo inn og endevendte på det meste. Den fredagen deltok det minst 170 streikere her i Norge.

Fredag 24. april skal det streames appeller, konkurranser blir avholdt, og det blir konsert med bandet Sløtface. Kamprop skal ut på Facebook.

Verter for aksjonen i Norge er Natur og Ungdom, Changemaker, Spire, KFUM-KFUK, World Saving Hustle, Sløtface, Skolestreik for klima – Norge og Polar Artist.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?