Ill.foto: Pixabay.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Markeringen av Earth Hour skjer over hele verden. Earth Hour er et initiativ i sin tid tatt av WWF, og startet med en enkel markering i Sydney i 2007.

Den symbolske handlingen skal markere at verden står sammen mot klimaendringene og tapet av natur.

Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur, håper flest mulig slukker lysene sine i én time for å markere at vi står samlet i kampen mot klimaendringer og for en levende natur.

– Etter et år som 2020, er det enda tydeligere enn før at vi står midt i både en klimakrise og en naturkrise. Både ekstremvær, skogbranner og ikke minst koronapandemien har vist at vi mennesker har drevet rovdrift på naturen altfor lenge, og det haster å gjøre noe med det, sier Andaur.

– Årets markering blir annerledes, men ikke mindre viktig. Faktisk tror jeg vi mer enn noen gang trenger den følelsen av fellesskap som Earth Hour gir, for å holde motet oppe og fortsette kampen for kloden vår. 

Earth Hour tar sikte på å engasjere enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter over hele verden. Målet er å sikre oppmerksomhet om vår tids store utfordringer og at det haster å løse dem. WWF mener bevegelsen har vært avgjørende for å folkeliggjøre klimaengasjement over hele jorda.

Siden starten har en lang rekke verdenskjente landemerker sluttet opp om markeringen og gått i svart: Eiffeltårnet i Paris, Colosseum i Roma, pyramidene i Egypt, Slottet i Oslo, Akropolis i Athen, Victoria Harbour i Hong Kong, Brooklyn Bridge og Golden Gate Bridge i USA, Sydney Harbour Bridge i Australia, Taipei 101 i Taiwan og Freedom Monument i Latvia.

I 2020 ble Earth Hour markert i 190 land over hele verden. WWF har arrangert Earth Hour i Norge siden 2009.


Kjære leser, når du først er her: Naturpress har ingen millionærer i ryggen, og vi er er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Det beste bidraget du kan gjøre er å bli abonnent. Det koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år, og pengene går direkte til mer og bedre miljøjournalistikk.


- Annonse -