Foto: Ikea.

Tjenesten fra IKEA er foreløpig et pilotprosjekt, og er rettet mot bedrifter som har et akutt, men kanskje midlertidig behov.

Det kan dreie seg om en midlertidig kontorplass, at man er i vekst, eller kanskje trenger møbler til en visningsleilighet.

Med et leietilbud tilgjengelig kan behovet for å kjøpe nytt bli mindre. Penger spares og det blir færre produkter i omløp.

– Denne tjenesten skal gjøre det enklere enn å eie, og være mer fleksibel enn å kjøpe. Når du utvider eller starter ett nytt selskap har du andre ting å tenke på, og andre ting å bruke penger på enn kontormøbler. Vi hjelper til med alt du trenger, og leier ut hele sortimentet vårt, unntatt det som må monteres på vegg eller som er til engangsbruk, sier Eja Tuominen, kommersiell direktør i IKEA, i en melding fra selskapet.

Møbelutleie til bedrifter har minimum leieavtale på 12 måneder. Når utleieavtalen er ferdig vil IKEA ta tilbake møblene, reparere og bruke på nytt, enten i ny leieavtale eller for salg i Gjenbruksbutikken på IKEA. Alt skal gjenbrukes.

IKEA har som mål å bli klimanøytrale og 100% sirkulære innen 2030. Leietilbudet er et av mange steg på veien mot dette målet, opplyser selskapet.

Pilotperioden løper til november 2021. Om pilotperioden blir vellykket vil IKEA videreutvikle tjenesten til også å kunne brukes av privatpersoner.

Det finnes leieordninger på møbler hos andre aktører allerede, i forskjellige former. Ved å google «leie av møbler» får man et visst inntrykk av markedet.


- Annonse -
Vil du annonsere her?